Glycerin för hembryggning eller såpbubblor, det är frågan?

Inom hembryggning används glycerin (glycerol) som fyllighetsgivare. Glycerinet ger vinets body, dess fyllighet.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin. Det funkar ofta på alkohol som fruktvodka och dessutom i öl, man får prova sig fram.

Vinjäst producerar glycerin (glycerol) under jäsningsprocessen men har man lite frukt alternativt vissa vinsjäststammar så kan det bli för lite. Ett sådant vin har för snålt med body och smaken drar åt vattningt.

Glycerin kan sättas till i efterhand när vinet fylls på flaskor eller när vinet skall drickas. 1-5 gram glycerin per liter vin, tveklöst inte mer. 1 gram glycerin per liter vin tendera räcka mer än väl.

Ordna gigantiska såpbubblor med hjälp av glycerin

Såpbubblor fascinerar både vuxna samt barn. Ifall du tycker om att göra egna bubblor men anser att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du prova en blandning med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flera matvaror samt drycker. I vin är det glycerin som skänker fylligheten.

Vad är glycerol och är det absolut säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en fluid som inte har någon kulör eller lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

Glycerin

Det var rentav en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja genom en kemisk process som går ut på att man delar upp en molekyl i två annorlunda delar.

Man kan framställa glycerinet på syntetisk väg och det finns också vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut samt säljas) och animaliska varianter av det.

Om du vill glycerin införskaffa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se eller på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att också titta på hembryggning.se. Det här är en legal produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite oförvanskad och rolig underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, en aning socker och så vanligt diskmedel. Blanda ihop i en skål och doppa sedan det verktyg som du vill bilda bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar och två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett arbetsredskap som är enkelt att doppa i glycerinlösningen. Därpå så är det enbart att föra verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. fakta om glycerol fett

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan likaså leka med dem i badrummet. Man kan faktiskt skapa bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen eller fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att framställa en ring framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som sedan kan flyga ut över badrumsgolvet. Det här är något du kan pröva på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att nyttja hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som innehåller denna produkt. Ifall man har en glycerolflaska så är den i sig ej farlig. Ifall man även har en aning salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Om man blandar salpetersyran samt glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Glycerin är ett säkert medel att använda sig av.