Vad är en frilans gig? Hur fungerar en frilansande gig?

En spelning är ett tillfälligt och flexibelt jobb, på plats eller via Internet, anlitad som en oberoende entreprenör (ofta känd som frilansare) för personer eller företag som söker specialiserade tjänster i stället för att anställa heltidsanställda. Ofta en heltidsanställd kan inte hantera den uppsjö av olika färdigheter som behövs. Så, i stället för att ha en heltidsanställd, kan du (till exempel) har 4-5 gig entreprenörer dela arbetsbelastningen, med varje specialist lösa en viss uppgift.

Vanligtvis är arbetsgivarna oroade över att de inte har tillräckligt med arbete för en heltidsanställd, så de anställer en gig arbetare för att hantera de mest hektiska tider eller ett specifikt projekt, och ofta det bara växer därifrån. Med Computer Automation och den digitala världen, oberoende entreprenörer (frilans spelningar) kan arbeta på många jobb eftersom de inte är skyldiga att komma in på en viss arbetsplats eller kontor. Det är även vanligt nuförtiden för en hel arbetsstyrka att vara virtuella, vilket gör ett tillägg gig Worker enkel och mycket lätt att anställa.
Dagens frilansande gig ekonomi

Dagens gig ekonomi är mycket flexibel. Frilans jobb innebär ofta att ansluta med kunder eller kunder via en online-plattform som kommunala frilansare. Gig-ekonomin kan gynna arbetstagare, företag och konsumenter genom att tillhandahålla arbetslösningar som är mycket mer anpassningsbara till företagets behov i det ögonblicket, samtidigt som de uppfyller de ökande kraven från arbetarna för mer flexibla livsstilar.

I dagens högkvalificerade värld fungerar detta ofta bättre, och är mer kostnadseffektivt än att anställa en heltidsanställd. I frilansande gig världen är den historiska traditionen av heltidsarbetande inte längre tillämplig. Gig ekonomi ger arbetsgivarna möjlighet att lösa problemet med att förvärva en mängd utvalda färdigheter, medan den mycket kompetenta arbetstagaren kan kompenseras bättre genom efterfrågan på marknaden, särskilt för dem med en unik kompetens. För bra och dåliga, frilans spelningar bidra till att öka urholkningen av traditionella ekonomiska relationer mellan företag, kunder, För att läsa mera klicka här.