Experimentera att göra mousserande vin

Att brygga sitt eget mousserande vin kan vara en mycket invecklad process om man väljer att göra det genom den traditionella “Methode Champenoise”.

Cider vinsats finns på http://allt-fraktfritt.com/hembryggning-20.

Men det är en alternativ förfarande som skänker fantastiska resultat med ett minimum av ansträngning.

Också mousserande vin kan göras från en antal annorlunda material, Chardonnay, Pinot Noir samt Riesling är de föredragna druvsorterna.

Det är bäst att begagna en välsmakande kvalitet alla druvor produkt för att göra bubbel.

Du kommer att tarva en hydrometer före du börjar tillverka din ”champagne”.

Dessa kan köpas rätt så kap på webben.

Det är viktigt att utgångspunkten visar mellan 1, 070 och 1, 080 och ej högre.

Därjämte behöver man ett grundläggande hembryggningspaket för de inledande bryggningsstegen.

Jag föreslår att du nyttjar ölbryggning kapsyler (inte att förväxla med kronkorkar och buteljeringshattar), eftersom de skall fungera som en preliminär tryckhållare.

Du behöver också en kapsyltång samt några hattar för den sekundära bryggningen (till skillnad från bryggning utav övriga drycker kräver bubbel flera faser).

1) Börja med ditt bas vin. Följ de vanliga förfarandena för att göra vit vin upp till slutet utav jäsningen.

2) Så snart jäsningen har upphört, begagnad hävert för att flytta vinet till en flexibel hink.

Vinet borde vara lite grumligt, om ej addera lite jästsediment från botten av jäsningskärlet.

3) Gör en enkel sockerlag med 25 gram rörsocker per liter vin.

För att göra denna sirap, värm en mixning av en del vatten och ett par delar socker (räknat på volym). Värm till kokpunkten.

Blandningen blir till sirap när kokpunkten är nådd.

4) Rör om sockerlag, mjukt men djupt, i vinet.

5) Efterträdande steg är buteljering med hävert, flytta vinet bums till champagneflaskor använd bara flaskor för mousserande viner, övriga glasflaskor kommer ej att kunna hantera det tryck som byggs opp.

6) Ställ flaskorna upprätt på en sval plats i 3 månader.

Vinet ska vara klart nu med viss bottensats på botten, om inte låt stå i fler en månad alternativt tills det är kristallklart.

Sedan denna cykel låt dem stå i kylskåp vid 0 C att utfälla kristaller över jästen.

Detta kommer att assist hålla minska jästen när du häller upp.

När flaskorna ska öppnas är en känslig ingrepp där det flesta av innehållet kan spruta ut om du ej gör det på korrekt sätt.

Såvida du ej är en champion på denna färdighet kan detta antagligen vara ett bra förslag:

Hastighet är det väsentliga i denna operation om du önskar bibehålla det flesta av din mousserande vin.

Placera en tom mottagare på en vinkling framför flaskan som man oxå vinklar och avlägsna locket på flaskan.

Det tar lång träning att alstra att flaskan kan öppnas utan att innehållet sprutar ut.

Men om det idag är något som heter ”imponatoreffekt” så är den 100 % när du öppnar din första egentillverkade champagneflaska i glada vänners lag.

Jag innehar ej skrivit något om den vanliga vintillverkningen som behövs som bas till detta, samtliga komplement för detta hittar du enkelt på webben.